Odpočinkové práce: kroužení, skládání

Po předchozích dnech byl tento opravdu odpočinkový. Nejednalo se ovšem o práce, které by nebylo potřeba udělat. Právě naopak. Začněme vykroužením světel. 

1D8FB0FA-67E2-4B07-AACD-C967640940CE

Většinu už sice v přízemí máme vykrouženou, chyběly nám ovšem díry pro velká světla, na která nemáme vlastní vykružovák, takže musíme použít ten od elektrikáře. Práce s nastavitelným a plným vykružovadlem se opravdu nedá srovnat. Dost se u toho napráší, takže pak následoval úklid. Nyní už aspoň máme vykroužená všechna světla v obýváko-kuchyni a v přízemí už pak chybí jen po dvou světlech v technické a na záchodě.

Snímek obrazovky 2018-08-14 v 0.29.50

Další na řadě bylo zapojení tří visacích světel nad jídelním stolem. To už by bylo dávno hotové, kdyby světla držela na obyčejných šroubech do sádroše. Bohužel se tak nestalo, takže jsme museli koupit speciální hmoždinky a pověsit světla na ně.

Snímek obrazovky 2018-08-14 v 0.30.11

No a poslední pohodovkou bylo poskládání jedenácti kusů zásuvek do šatní skříně, které nám přišly z Ikea. Když jsme truhlářům oznámili, že do skříní budeme chtít Ikea zásuvky, moc se na to netvářili. Že mají speciální velikost a že potřebují vzorek, jinak to nemůžou udělat… Všechno jsme jim dodali a oni se s tím nějak smířili. 

Proč jsme se tak rozhodli? Tak zaprvé tyto zásuvky už nějakou dobu máme doma a jsme s nimi plně spokojení. Zadruhé se tím i něco ušetří, jelikož tohle má prostě Ikea levnější a kdyby nám do prostoru šatny vycházely rozměrově jejich skříně, tak bychom je možná ani na míru neměli. No a za třetí v tom vidíme možnost jednoduše dodatečně něco doplnit, předělat nebo vyměnit bez toho, abychom na to volali truhláře, ale jednoduše si to koupíme v obchodě. Třeba další šuplík. Jednoduše.

Odpoledne jsme se ještě s tchánem a švagrem pustili do přestavění lešení, abychom mohli zvesela pokračovat v zateplování.

2 komentáře: „Odpočinkové práce: kroužení, skládání“

  1. Zdravím,
    tak mám dotaz ještě ohledně té digestoře. Tu první polovinu digestoře jste instalovali ještě předtím než se stěrkoval sádrokarton? Nebo až byl sádrokarton hotový tak jste udělali díru do něj a až poté instalovali?

    Ještě se zeptám čím vykružujete díry na světla do sádrokartonu a jaké typy zapuštěných světel máte? Jsou velice pěkná. Děkuji

    To se mi líbí

  2. Zdravím, zkusím to popsat, jak to šlo přesně za sebou:
    1) do stropu se přivrtaly 4 závitové tyče
    2) udělal se komplet SDK včetně malování
    3) nainstalovala se první polovina digestoře
    4) nainstalovala se druhá polovina digestoře

    Do SDK vykružujeme světla tímto: https://www.naradi-blackanddecker.cz/media/images/products/2016/10/a8709b7ff466ccfe74546610c8afa7f31.jpg
    což jsem koupil po tom, co mi elektrikář půjčil toto https://www.naradionline.cz/products/archiv/vykruzovak-120.jpg. Tím prvním se to dělá suprově, ale největší jsem našel pouze o průměru 127 mm, což sedí na menší světla. Pro větší světla se pořád musím trápit s tím nastavitelným. Ohledně světel, už jsem tu to někdy psal, jsem dělali objednávku přímo z Číny. Myslím, že je to vestavý typ. Označení přímo od číňana mají 24V 15W (nebo 24W podle velikosti) LED downlight SL125-424D. Je to něco takového: https://eshop.fulgur.cz/kategorie/opple-led-svitidla-a-zarovky/led-downlights-svitidla-do-podhledu/downlights-slim-ecomax/

    To se mi líbí

Napsat komentář